prijava 2 zgoraj

Sobota, 29 Avgust 2015 13:38

Slovencem štirje naslovi evropskega prvaka

Evropsko prvenstvo za kadete in mladince v španskem San Sebastianu je našim mladim kickboxerjem prineslo štiri naslove evropskih prvakov.

Že v petek je na prvi dan finalnih obračunov slavila Mariborčanka Urška Gazvoda, ki je v mladinskem finalu kategorije do 60 kg v light contactu v dominantnem slogu ugnala turško nasprotnico. Gazvoda, ki je tekom prvenstva iz kroga v krog kazala vse boljše predstave, je s tem naslovoma svetovne in evropske podprvakinje končno dodala še zlato evropsko krono.

Z izjemno predstavo je v mladinskem finalu kategorije do 63 kg v kick-lightu postregel tudi Trzinčan Žan Podboršek, ki je tudi v najpomembnejši borbi prvenstva še enkrat potrdil odlično pripravljenost, vseskozi stopnjeval tempo in po soglasni sodniški odločitvi z naskokom ugnal Britanca Everilla, sicer najtrofejnejšega borca generacije ter s tem poskrbel za eno večji presenečenj prvega dne finalnih obračunov.

Drugi dan finalnih obračunov se je kot prva izmed naših reprezentantov v finalu mladink do 70 kg v kick–lightu na tatami podala Aleša Bagari in v intenzivni borbi proti italijanski nasprotnici takoj nadoknadila začetni zaostanek. »Najprej smo poskušali z borbo na distanco, ko se to ni izšlo, mi je trener Tomaž Barada naročil, naj se spustim v borbo na blizu in uspelo nam je obrniti rezultat,« je vtise borbe za naslov evropske prvakinje strnila simpatična in srčna Prekmurka, ki je nasprotnico ugnala z izmenjavo serij direktov in natančnih nizkih nožnih udarcev ter se na koncu z zmago s soglasno sodniško odločitvijo na najlepši možni način poslovila od mladinske starostne kategorije.

Za drugo sobotno slavje je v konkurenci starejših kadetov nad 69 kg v light contactu poskrbel Tadej Kolander. Mladi Trboveljčan je v polfinalu tehnično povsem nadvladal sicer agresivnega poljskega nasprotnika. V finalu čakal hrvaški tekmec, ki pa je bil zaradi poškodbe dobljene v polfinalnem dvoboju primoran predati finalno borbo. Podobno kot Bagari tudi Kolander s tem nastopom zaključuje svoje nastope v konkurenci starejših kadetov, saj ga že ti naslednje leto čakajo v vrstah mladincev.

Uspeh slovenske reprezentance na tem evropskem prvenstvu je v soboto s srebrom kronala še ekipa starejših kadetov v sestavi Tina Baloh, Aleksander Maselj, Domen Jerman, Tadej Kolander in Patrik Šulek, ki je najprej prepričljivo odpravila Italijane in Madžare, najprej v polfinalu v tesni končnici nadvladala drugo ekipo Irske in nato v velikem finalu, po ponesrečenem zadnjem nastopu, izgubila proti njihovim sonarodnjakom, prvi ekipi Irske.

Na evropskem prvenstvu za kadete in mladince je sodelovalo 1419 tekmovalcev iz 36 držav. Slovenski reprezentanti so osvojili skupno 19 odličij, od tega štiri zlate, štiri srebrne in 11 bronastih medalj.

sloado logo

prijave registracija

01TopTen

Twitter KBZS

Sun Aug 23 22:41:29 +0000 2020

RT @Goran_Dragic: @luka7doncic with the dagger!!!! 💥 game over 👀👀👀
Follow KICKBOXING ZVEZA SLO on Twitter