prijava 2 zgoraj

Nedelja, 22 April 2018 08:46

Arnšek in Zajc zlata, v soboto 18 slovenskih odličij na svetovnem pokalu Austrian Classics

austriacupV Innsbrucku se ta vikend odvija že 21. Austrian Classics, ki sodi v serijo turnirjev za svetovni pokal WAKO World Series. V konkurenci 2124 bork in borcev iz 28 držav, je slovenska 28-članska odprava v soboto osvojila že 18 odličij.

Tatamiji innsbruške olimpijske dvorane so bili v soboto rezervirani za disciplino point-fighting, kjer je v kategoriji do 79 kg ponovno kraljeval naš aktualni svetovni prvak Tilen Zajc, ki je v drugem kolu tekmovanja najprej z rezultatom 10:0 najprej suvereno opravil z Avstrijcem Andreasom Hoferjem, nato z 11:8 z Rusom Tyrinom, v polfinalu z 11:6 z Italijanom Guiduccijem in v finalu s 7:6 še z njegovim rojakom Riccardom Albanesejem.

Kot prvi so na borišča svetovnega pokala Austrian Classics že v petek stopili tekmovalci v ringu. V otvoritvi tekmovanja se je v K-1r izkazal Nemanja Veljković, lani bronast na evropskem prvenstvu, ki je v svojem članskem debiju v kategoriji do 75 kg v drugi rundi po odlično plasiranem udarcu s kolenom predčasno opravil z Avstrijcem Sembero in se tako kot edini izmed Slovencev v tej kategoriji prebil med dobitnike odličij.

Po nizu sobotnih sodniških odločitev v ringu, ki se niso izšle v slovensko korist, je v mladinski konkurenci discipline K-1r vajeti v svoje roke vzel Krčan Nik Arnšek, ki je v svojem že značilnem slogu z natančno odmerjenim udarcem s kolenom predčasno v svojo korist odločil finalni dvoboj kategorije do 60 kg.

 

 

Seznam vseh slovenskih dobitnikov odličij na svetovnem pokalu Austrian Classics 2018

austrianClassicsVsi

sloado logo

prijave registracija

01TopTen

Twitter KBZS

Sun Aug 23 22:41:29 +0000 2020

RT @Goran_Dragic: @luka7doncic with the dagger!!!! 💥 game over 👀👀👀
Follow KICKBOXING ZVEZA SLO on Twitter