prijava 2 zgoraj

Sobota, 31 Oktober 2015 19:35

Goriškova svetovna podprvakinja v kick-lightu

Po dveh zmagovalnih predstavah, ko je v četrtfinalu ugnala najprej Italijanko in nato v polfinalu še avstrijsko nasprotnico, se je Nina Gorišek v velikem finalu discipline kick-light do 50 kg soočila z aktualno evropsko prvakinjo, Turkinjo Turanovo, ki se je kljub na trenutke izenačeni borbi na koncu izkazala za pretrd oreh za 25-letno Ljubljančanko, ki so jo v zadnji, tretji rundi obračuna pot do morebitnega preobrata zaprle negativne točke zaradi sodniških opominov.
»Turkinjo sem spremljala že lani v Mariboru na poti do naslova. Odlično dela. Je hitra, je močna in se mi je bilo zdaj prav v čast borit z njo. Mogoče sem malo prepozno začela delat, mogoče bi morala biti bolj trdna, ampak jaz sem vseeno zadovoljna z borbo, neglede na rezultat.
Mi pa je po dolgem času ena borka, ki je zares težka, vsaj v primerjavi z Italijanko in Avstrijko v predhodnih kolih, za kateri se vedela, da jih lahko dobim. Tudi tukaj nisem bila daleč, posebej sem vesela, da je bilo vmes med borbo tudi izenačeno,« o svoji borbi pravi članica ljubljanskega kluba Gepard.
Uspeh slovenske reprezentance v kick-lightu na svetovnem prvenstvu zveze WAKO, ki se je odvilo konec oktobra v Beogradu, so ob srebru Goriškove dopolnili še moški člani slovenske izbrane vrste s tremi bronastimi odličji.
Med njimi je bil zagotovo največji osmoljenec Marjan Bolhar, ki je bil v kategoriji do 74 kg zaradi poškodbe primoran predati polfinalni dvoboj s kasnejšim svetovnim. Na zmagovalnem odru sta stala tudi Jani Lorber (kategorija do 79 kg) in Stefan Stanič (kategorija do 84 kg).
Vodja slovenske odprave v Beogradu in predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar je ob zaključku prvenstva pohvalil tako organizatorje kot naše reprezentante: »Organizacija naših srbskih gostiteljev je bila kot vedno odlična, v Beogradu so nas vsi zelo lepo sprejeli. Kar se tiče uspehov smo lahko na rezultate ponosni, saj je ob desetčlanski tekmovalni zasedbi rezultat štirih medalj na svetovnem prvenstvu več kot odličen izplen.«
Na svetovnem prvenstvu je sodelovalo 669 borcev in bork iz 52 držav. Slovenski smo imeli svoja kandidata za odličja tudi v ring disciplinah low-kick in K-1r, kjer sta slovenske barve srčno zastopala Žiga Pečnik in Redžo Ljutič, ki se pa jima žal ni uspel prebiti med dobitnike odličij.

sloado logo

prijave registracija

01TopTen

Twitter KBZS

Sun Aug 23 22:41:29 +0000 2020

RT @Goran_Dragic: @luka7doncic with the dagger!!!! 💥 game over 👀👀👀
Follow KICKBOXING ZVEZA SLO on Twitter