Nedelja, 20 Oktober 2019 20:21

Slovenska reprezentanca v Sarajevu pripravljena na spopad za odličja

homepagepic

Slovenska članska reprezentanca v kickboxingu je v nedeljo prispela na prizorišče svetovno prvenstvo v kickboxingu za discipline light-contact, low-kick in K-1, ki se bo odvijalo vse do prihodnje sobote.

Naša izbrana vrsta je v nedeljo že uspešno prestala uradno tehtanje, v ponedeljek nestrpno čaka žreb, ki jim bo delil nasprotnike v izločilnih bojih na poti do odličij. 16 članska slovenska izbrana vrsta se bo v sarajevski olimpijski dvorani Zetra od torka do sobote merila s konkurenco 754 borcev in bork iz 58 držav.

V Sarajevu z eno najmočnejših reprezentančnih odprav doslej

Slovenske barve bo v Sarajevu zastopala ena najmočnejših odprav v dolgoletni zgodovini uspehov slovenskega kickboxinga. Prva favoritinja prvenstva je v disciplini light-contact zagotovo branilka naslova svetovne prvakinje in dvakratna evropska prvakinja v kategoriji do 70 kilogramov Urša Terdin, med favoriti za najvišjo stopničko podelitvenega odra sta zagotovo tudi svetovna podprvaka Alen Preložnik (do 57 kg) in David Žibrat (89 kg).

Med kandidati za odličja so tudi preostali izkušeni člani slovenske odprave: Alen Bračko (do 63 kg), Nejc Gazvoda (do 69 kg), Urška Gazvoda (do 60 kg) in Staša Lipnik (nad 70 kg). Premierni nastop članskem svetovnem prvenstvu pa bosta v Sarajevu dočakala Luka Krel (do 84 kg) in Dean Vukančič (do 79 kg), sicer nosilec naslova mladinskega svetovnega prvaka iz lanskega prvenstva v italijanskem Jesolu.

Slovenska članska reprezentanca bo v Sarajevu imela tudi pet predstavnikov v ring disciplinah. V paradni disciplini K-1 bo aktualni svetovni podprvak v kategoriji do 75 kg Žiga Pečnik, ki je takrat v Budimpešti dosegel zgodovinsko prvo slovensko člansko odličje v tej disciplini, nastopil kategorijo višje, in sicer v konkurenci do 81 kg, medtem ko bo v kategoriji do 75 kilogramov nastopil odlični Aleš Golob. V kategoriji do 86 kilogramov pa bo slovenske barve zastopal izkušeni večkratni reprezentant Sašo Klinc.

V disciplini low-kick bo v kategoriji do 63 kg nastopil še en novinec v članski izbrani vrsti Tilen Džafić, v kategoriji do 75 kilogramov pa še izkušeni Timi Frangež, ki mu je na lanskem evropskem prvenstvu v Bratislavi le malo zmanjkalo do preboja med dobitnike odličij.
V Sarajevu bosta slovenske barve zastopala tu veterana Simon Jan (do 84 kg) in Dušan Kodrič (nad 94 kg), ki se bosta s konkurenco merila v disciplini light-contact.

sloado logo

Ne spreglejte

0

prijave registracija

01TopTen

Twitter KBZS

Thu May 14 08:32:45 +0000 2020

Navodila @NIJZ_pr za treniranje registriranih športnikov https://t.co/dLrhQ1Oquw
Follow KICKBOXING ZVEZA SLO on Twitter