Sobota, 11 November 2017 21:07

Žiga Pečnik svetovni podprvak v K-1r

z2 

Drugi dan finalnih obračunov na članskem svetovnem prvenstvu v Budimpešti je slovensko bero kar enajstih odličij s srebrom dopolnil še Žiga Pečnik in ob tem dosegel zgodovinski uspeh za slovensko izbrano vrsto.

Pečnik, ki je bil v uvodnem krogu izločilnih bojev prost, je svoj zmagoviti pohod začel z zmago proti Špancu, bil v četrtfinalu s soglasno sodniško odločitvijo boljši od Hrvata Ninčevića, pravtako tudi v polfinalu od Turka Kucukcelepa in se v finalu za naslov svetovnega prvaka v K-1r kategorije do 75kg soočil z Bolgarom Kristiyanom Korunchevom.

Slovensko-Bolgarski dvoboj je bolje začel tuji borec, ki je že v prvi rundi nabral zajetno točkovno prednost. V drugi rundi je 22-letni Rušan odločneje krenil v napad, prevladoval v ringu in večkrat spravil nasprotnika v težave s serijo močnih boksarskih udarcev, vendar se je z zapiranjem v klinč Bolgar uspešno izogibal daljšim serijam izmenjav udarcev in preprečil točkovni preobrat. Pečnik sta tako ob koncu dvoboja do tako željenega naslova najboljšega na svetu v sodniškem točkovanju ločili zgolj dve točki.

»V bolgarskem kotu so se dobro pripravil na ta dvoboj, kar je ključno prispevalo k zmagi njihovega borca, in sicer po hitri kombinaciji prijeti Žigo v klinču, kar mu je preprečevalo, da bi razvil svojo borbo,« priznava reprezentančni trener za disciplino K-1r in Žigin klubski trener Andrej Sande.

Srebro in naslov svetovnega podprvaka v K-1r je za Slovenijo prvo odličje v tej disciplini, ki je pod okriljem združenja WAKO letos bila sporedu tudi na svetovnih igrah v Vroclavu, ki veljajo za čakalnico športov, ki čakajo na uvrstitev v program olimpijskih iger in tako velja za paradno disciplino kickboxinga.

»Priprave na takšno prvenstvo zahtevajo celotnega človeka, skupaj z njegovim trenerjem, za nama je 2-3 mesece zaključnega pripravljalnega obdobja, seveda je potrebno poskrbeti tudi za bazične priprave, pravilno prehrano, sparring partnerjev, ki jih v Sloveniji seveda ni in sva zato morala iskati pomoč v tujini, predvsem na Hrvaškem,« pot v svetovni vrh opisuje Žigin trener Andrej Sande, »ob tem bi se zahvalil tudi vsem fantom iz kluba, ki so stali in trpeli z njim, najbolj pomembno pa je, da je naše šampiona vseskozi podpirala celotna družina, kar je pomemben ključ do uspeha!«

zzDSC09027 pop4 logo

»Biti drugi na svetu v K-1r organizacije WAKO še ni uspelo nobenemu Slovencu, vsekakor bova ta preboj poskušala vzdrževati tudi v prihodnje in se zavihteti tudi na najvišjo stopničko,« je odločen Sande.

sloado logo

Ne spreglejte

0

prijave registracija

01TopTen

Twitter KBZS

Mon Dec 03 08:24:41 +0000 2018

RT @edvardkadic: With slovenian Kickboxing coaches about communication with athletes 🥊🥇🏆 #kickboxing #sport #communication #coach #lecture…
Follow KICKBOXING ZVEZA SLO on Twitter